Home---->

KUNST als een methode om jezelf en de wereld te begrijpen

 

 Tussen woord en begrip ligt bij autisme  vaak de wortel van   communicatieproblemen .  Tussen woord en begrip ligt het beeld. Door het scheppen van het beeld scheppen we begrip. Verbeeldend werken maakt de communicatie tussen de linker en de rechterhersenhelft mogelijk. We   werken met vooral aan communicatie van de cliŽnt met zichzelf en zijn directe leefomgeving. 

 

Praktisch uitgangspunt is de dagelijkse wereld van de cliŽnt: gebeurtenissen, krommunicaties, problemen die ontstaan in de omgang met mensen en dingen.

VER - BEELDEND WERKEN 

 Als vakdocent schilderen en theatermuzikant heb ik me er op toegelegd mensen te coachen die als  communicatie  willen schilderen, muziek maken of schrijven. Ik werk met kinderen, jong volwassenen en ouderen. De begeleiding is  individueel, of  in workshops met kleine groepen. Mensen met een Persoonsgebonden Budget (PGB)  zijn van harte welkom. 

Al jaren help ik als  Vakdocent muziek en beeldend kinderen zichzelf te vinden. Ik probeer te zoeken waar ze zich happy bij voelen, en dat uit te diepenÖ.als ouder heb je daar vaak de tijd niet voor, of de vaardigheid.  In een open situatie, zonder dwang, kan een kind in zichzelf rust vinden en met zichzelf in contact komen. Door te luisteren, te schrijven, muziek te maken, te verbeeldenÖÖ. Voor kinderen van acht tot achttien of misschien daarna nog. Sleutelwoorden: contact, verbeelden, ontwikkelen, natuurlijk.

GeÔnspireerd op de visie van dr. Samuel B. Robson,U.S.A. (klik voor meer informatie)

Dr. Samuel Robson (1922-2004) onderzocht het verband tussen gedragsstoornissen en creativiteit. Hij was zelf een leerling van Walter Benjamin en legde later een verbinding met het werk van C.G.Jung.  Ik ontmoette hem in 1981 in Los Angeles, CaliforniŽ.

-individuele benadering

       -contact met jezelf en anderen

                 -begrip van wie je zelf bent

                       -zelfvertrouwen door zelfkennis

                            -harmonisering van vermogens

                                   -keuze voor je eigen interesses

Locatie : Eindhoven

Contact:  robtersteege@gmail.com of bel  06-38180332